27/04/2024
14.2 C
Novi Pazar

Australija najavila dodatnih 15. miliona dolara humanitarne pomoći civilima u Gazi

Premijer Australije Anthony Albanese najavio je dodatnih 15. miliona dolara humanitarne pomoći civilima u Gazi, čime ukupna pomoć koju je ta zemlja obećala iznosi 25. miliona dolara.

IZVOR:etto.ba

-Ovaj iznos od 15. miliona dolara dodaje se na 10. miliona dolara koje je Australija već pripremila i pomoći će u pružanju pomoći za spašavanje života, kao što su hitna voda i medicinske usluge”, rekao je Albanese na zajedničkoj konferenciji za novinare s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u Washingtonu.

Albanese je također kazao da osuđuje napade Hamasa te da tuguje zbog gubitka svakog nevinog života.

Australija je u srijeduPremijer Australije Anthony Albanese najavio je dodatnih 15 miliona dolara humanitarne pomoći civilima u Gazi, čime ukupna pomoć koju je ta zemlja obećala iznosi 25 miliona dolara.

-Ovaj iznos od 15 miliona dolara dodaje se na 10 miliona dolara koje je Australija već pripremila i pomoći će u pružanju pomoći za spašavanje života, kao što su hitna voda i medicinske usluge”, rekao je Albanese na zajedničkoj konferenciji za novinare s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u Washingtonu.

Albanese je također kazao da osuđuje napade Hamasa te da tuguje zbog gubitka svakog nevinog života.

Australija je u srijedu pozvala na humanitarne pauze u neprijateljstvima u Gazi kako bi se omogućilo ulazak zaliha i siguran prolaz za civile, navodi se u izjavi ministrice vanjskih poslova Penny Wong. u neprijateljstvima u Gazi kako bi se omogućilo ulazak zaliha i siguran prolaz za civile, navodi se u izjavi ministrice vanjskih poslova Penny Wong.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime