05/05/2024
13.6 C
Novi Pazar

Konkurs za vatrogasce u Novom Pazaru i Tutinu

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za upis 300 polaznika za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica, od kojih će četiri raditi u Novom Pazaru, a jedan u Tutinu, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Pravo prijave na konkurs imaju državljani Srbije sa neprekidnim prebivalištem od najmanje godinu dana na teritoriji grada za koji se raspisuje konkurs, ne mlađi od 19, a stariji od 30 godina.

Kandidati za vatrogasce-spasioce trebalo bi da imaju završeno srednje obrazovanje i položen vozački ispit za C kategoriju, mada je dozvoljena prijava učenicima završnih godina i onima sa vozačkom dozvolom za B kategoriju, uz obavezu da do određenog datuma završe školu, odnosno, polože vozački.

Nove vatrogasce trebalo bi da dobiju i Priboj (tri), Prijepolje (tri), Brodarevo (dva) i Nova Varoš (jednog).

Prethodni konkurs za prijem novih vatrogasaca u sandžačkim gradovima i činjenica da među odabranim nije bilo Bošnjaka, izazvali su burnu reakciju bošnjačkih političara i nevladinih organizacija, a potom i odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rok za prijavu na konkurs je 15 dana, a neophodna dokumentacija podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime