28/04/2024
11.8 C
Novi Pazar

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze objavilo imena poginulih kao odgovoru na Bajdenove sumnje

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze objavilo je imena 6.747 ljudi, među njima 2.665 dece, ubijenih u izraelskim udarima iz vazduha, dan pošto je predsednik SAD Džozef Bajden doveo u pitanje broj žrtava u sukobu, prenele su agencije.

IZVOR:Beta

Bajden je rekao novinarima u Beloj kući da “nema utisak da Palestinci govore istinu o broju ubijenih ljudi”, dodavši da je siguran da su “nevini ubijeni” i da je to cena vođenja rata.

U odgovoru je ministarstvo zdravlja u Gazi objavilo izveštaj na 210 strana u kojem su navedena imena, godišta, pol i lični identifikacioni brojevi osoba ubijenih u toj palestinskoj enklavi.

Najavljeno je da će uskoro biti objavljena verzija spiska i na engleskom jeziku.

U izveštaju se navodi da je od 7. do 26. oktobra ubijeno je 7.028 Palestinaca, među njima 2.913 dece. Neidentifikovanih je više od 500.

Izrael je pokrenuo vazdušne udare na pojas Gaze posle prekograničnih napada na svoju teritoriju. U tim napadima ubijeno je više od 1.400 izraelaca.

Izrael je zatvorio granice tako da strani novinari i humanitarni radnici ne mogu da uđu.

UN i druge međunarodne institucije i eksperti, kao i Palestinaka uprava na Zapadnoj obali, koja je rival Hamasa, ulažu mnogo napora da u najtežim uslovima izbroje mrtve.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime