09/05/2024
15 C
Novi Pazar

Počinje treći IKT film fest

Projekcijom kratkih takmičarskih filmova, mađioničarskih filmskih trikova i izložbom ilustracija slikara Predraga Todorovića danas u Novom Pazaru počinje treći međunarodni dečiji i omladinski IKT film fest.

Ovaj festival okuplja mlade iz Srbije, regiona i dijaspore koji kroz savremenu tehnologiju i stvaranje kratkog igranog ili dokumetarnog filma prezentuju sadržaje koji su im zanimljivi.

Direktor festivala Stevan Kovačević rekao je da su na ovogodišnji konkurs pristigla 54 filma, a da će projekcije najboljih biti prikazane danas.

„Nakon projekcije najboljih filmova uslediće polufinalni a potom i finalni izbor, a pripremili smo i izuzetno bogat prateći program sa brojnim radionicama i mađioničarskim filmskim trikovima. Ovogodišnji festival svakako će biti neuporedivo sadržajniji od prethodna dva“, rekao je Kovačević.

Umetnički direktor festivala Stefan Arsenijević rekao je novinarima da je glavni cilj festivala podstaći mlade osnovce i srednjoškolce da se bave filmom i pokažu svoju kreativnost.

„Želimo da mladi kroz svoju kreativnost kanališu sve što vole i da kroz umetničko stvaranje sagledaju svet u kojem živimo. Iz godine u godinu pratim rad pojedinih autora i drago mi je što vidim njihov napredak, i drago mi je što veliki broj filmova ima jako dobru umetničku vrednost i što nam mladi na ovaj način predstavljaju svet iz svog ugla“, rekao je Arsenijević.

Članovi žirija pored Arsenijevića su i glumac Vahidin Prelić i književnik Uroš Petrović koji će izbrati najbolje filmove.

Proglašenje najboljih filmova održaće se u petak, u 13 sati, kada će biti uručene glavne nagrade, a prvi put ove godine najbolji film biraće i publika.

Manifestaciju podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime