01/05/2024
9.8 C
Novi Pazar

Svetionik: Poreska Uprava Novi Pazar opstruira pomoć djeci bez roditelja

Udruženje Svetionik iz Novog Pazara izdalo je saopštenje u kojem obrazlaže situaciju sa Poreskom Upravom Novi Pazar, a koja je donijela Odluku da oporezuje ovo Udruženje.

Naime, kako stoji u saopštenju Poreska uprava je pokušala da iznose koje je Udruženje Svetionik isplaćivalo stotini djece retroaktivno oporezuje kao plate njihovim starateljima i to pod izgovorom da žalba ne odlaže izvršenje, a sa računa Svetionika prisilno su skinuli 30.000 eura od sredstava prikupljenih za stipendiste.

Nezadovoljni izrečenom Odlukom, Udruženje Svetionik uputilo je žalbu Kabinetu predsjednika, Ministarstvu finansija, Zaštitniku građana i drugostepenom organu Poreskoj upravi u Kragujevcu.

Nakon žalbe nadređena “Poreska uprava u Kragujevcu je odbacila prvobitno rješenje Poreske Uprave Novi Pazar i vratila postupak na početak, sa jasnim nalogom da se isti sprovede na pravičan i transparentan način,stoji u saopštenju.

Predsjednik Udruženja, Mirza Aličković naglašava da je proces i dalje u toku i da je konačna odluka neizvjesna. On takođe naglašava da se javlja bojazan da će se iste situacije desiti i sa ostalim udruženjima u gradu koje na isti način podržavaju djecu bez roditelja.
“Izuzetno je važno da sva udruženja po ovom pitanju budu jedinstvena i spriječe opstrukciju podrške i osnaživanja djece bez roditelja koju, na ovaj način, Poreska uprava Novi Pazar, upravo i radi”, kazao je Aličković.

Projekat “Tvoja stipendija” koji pvo Udruženje sprovodi jedan je od najvećih u regionu i putem njega stipendiju dobija više od 450 djece godišnje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime