30/04/2024
9.1 C
Novi Pazar

Aleksić, Ćuta, Milivojević i bratanac pokojnog Olivera Ivanovića položili venac na mestu njegovog ubistva

Nakon što su posetili Gračanicu, kandidati za poslanike ispred koalicije „Srbija protiv nasilja“ na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji posetili su i Kosovsku Mitrovicu. Oni su obišli mesto gde je ubijen lider SDP Oliver Ivanović, na kojem je postavljena spomen-ploča.

Predstavnici ove liste, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Žarko Ristić, Bora Novaković, Aleksandar Ivanović, pukovnica MUP-a u penziji Slavica Radovanović, inače poslanica Narodnog pokreta Srbije, kao i  bratanac pokojnog Olivera Ivanovića – položili su venac na spomen ploči ispred objekta stranke ubijenog srpskog političara.

Ove opozicione političare dočekala  je nekolicina građana Kosovske Mitrovice.

Za razliku od juna meseca kada su boravili u Zvečanu, gde su pojedini građani negodovali zbog njihovog dolaska, ova događaj je protekao mirno.

Među prisutnim građanima, bila je i Bojana Miletić, radnica JKP Standarda sa advokatima Ljubomirom Pantovićem i Nebojšom Vlajićem, koja vodi sudski postupak protiv direktora ove firme Gorana Rakića, koji se ujedno nalazi listi za poslanika „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane“, optužujući ga za mobing i revanšizam.

Ona je upravo nakon junske posete Aleksića i Jovanovića, gde je bila prisutna, sa nekadašnje pozicije knjigovođe u JKP Standardu, postavljena za čistačicu javnih površina u Kosovskoj Mitrovici.

Predstavnici opozicije su se potom obratili medijima. Pozvali su građane, na manje od dve nedelje od održavanja izbora, da 17. decembra glasaju za promene, šaljući kritike na račun vlasti u Srbiji, uključujući i njihov pristup prema Kosovu.

A kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, navode da je neophodno da Srpsku listu, za koju su naveli da je „projekat SNS-a“ kojim upravlja Radoičić, zamene „kvalitetnim ljudima“.

Sa ovog mesta, listom su osudili i to što još uvek nije pronađen ubica i nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića.

Ujedno su obećali da će, ukoliko oni preuzmu vlast, izvršiti reforme, kako u pravosuđu tako i u drugim oblastima.

Inače, tokom današnje posete Gračanici, predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ poručili su da se ova koalicija protivi usvajanju francusko-nemačkog plana za Kosovo, kao i da se o ovom Sporazumu nije razgovaralo u Skupštini Srbije.

Istovremeno, kazali su i da je Zajednica srpskih opština „izgubila svaki smisao“, poručivši da je ZSO trebala da bude formirana ranije kada je potpisan Briselski sporazum.

Ujedno su ponovili  da se ova koalicija protivi priznanju nezavisnosti Kosova.

Poručili su i da sukob u Banjskoj nije smeo da se dogodi, ocenivši da ono što se tamo desilo „predstavlja čin veleizdaje“.

Sa druge strane, pozvali su birače da na izborima 17. decembra odluče koga će podržati, uz poruku da „ako želite da nastavite ovako, glasajte za Vučića“.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime