29/04/2024
21.4 C
Novi Pazar

Korićenje reka još uvek na čekanju

Iako je tender za izbor izvođača radova na korićenju Raške, Jošanice i Trnavice završen još pre mesec i po dana, još uvek nije doneta odluka kome će taj posao biti poveren, saznaje radio Sto plus.

Iz Republičke direkcije za vode našem radiju je odgovoreno da je tender za izbor izvođača radova na regulaciji reka Raške, Jošanice i Trnavice objavljen 6. septembra, sa rokom za dostavljanje ponuda do 18. oktobra, te da je “u toku proces ocenjivanja prispelih ponuda”.

“Projektom regulacije reka trajno će se rešiti problemi sa visokim poplavnim vodama sa kojima se zajednica Novog Pazara suočava”, naveli su iz Republičke direkcije za vode.

Nastavak projekta korićenja obala reka koje protiču kroz Novi Pazar najavljen je u novembru prošle godine, prilikom posete predstavnika Javnog preduzeća “Srbijavode” ovom gradu.

Direktor tog javnog preduzeća Goran Puzović rekao je tada da bi radovi trebalo da počnu u martu 2023. godine.

“Radovi će trajati tri godine jer je u pitanju velika dužina, radićemo oko 2.500 metara obale Raške, 1.000 metara Jošanice i oko 3.500 metara Trnavice. Time ćemo staviti Novi Pazar na listu bezbednih gradova za život u Srbiji, a uz još neke radove i mere koje planiramo on će biti jedan od integralno zaštićenih gradova”, poručio je Puzović pre pola godine.

Desetak dana nakon te najave ove tri reke su se izlile, kao i dva meseca kasnije kada su se dve osobe utopile u nabujaloj Trnavici.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime