03/05/2024
10.2 C
Novi Pazar

Vučić najavio: Moguće ponavljanje izbora u Beogradu pod jednim uslovom

IZVOR:Etto.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostujući na RTS-u rezimirao izborne rezultate koji su za njegov SNS bili sjajni.

“Zajedno smo promijenili lice Srbije”, kazao je Vučić na samom početku TV gostovanja.

Ističe da na vlast u Srbiji može da dođe onaj ko ponudi neku politiku, a ne mržnju.

Od 1. januara Vučić je optimistično najavio kako se polako kreće ka novom povećanje plata i penzija.

“Nikada nećemo dati pristup tzv. Kosovu u UN”, kazao je on.

On se izvinio svim onima koji su došli iz Republike Srpske da glasaju. Poručio je da oni imaju pravo da glasaju u Beogradu na osnovu zakona o dvojnom državljanstvu koji su usvojeni, kako navodi, kada su na vlasti bili oni koji sada to kritikuju.

Kaže da SNS ima novo rukovodstvo, ali da nekim stvarima treba pogledati u oči. Rekao je i šta se treba dogoditi kako bi se izbori u srbijanskoj prijestolnici ponovili.

“Lokalna lista je dobijala po 5,6,7 indeksnih poena manje nego republička lista “Srbija ne sme da stane” – upozorio je Vučić na ljutnju na lokalne političare.

Kaže da je to koštalo nekih 100.000 glasova listu “Srbija ne sme da stane”.

“Imali smo poštene izbore, koji su rezultat kampanje, ozboljnog rada i onoga što smo ponudili građanima… Građani su to prepoznali i pokazali da žele sigurnost i stabilnost, i zato im veliko hvala na ovolikom odzivu. Kaže da, ako gospodin Branimir Nestorović ne podrži nijednu stranu, onda će se ići na nove izbore u Beogradu”, konstatovao je Vučić.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime