20/05/2024
20.2 C
Novi Pazar

GIK podelio mandate: SDP 19, SPP 12, SDA Sandžaka 10, SNS – SPS 5, GPS 1

Gradska izborna komisija (GIK) Novog Pazara donela je na današnjoj sednici Rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike u Skupštini Novog Pazara.

U Rešenju, objavljenom na sajtu Republičke izborne komisije, vidi se da će 19 odborničkih mandata u novom sazivu lokalnog parlamenta imati lista “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

Prvi na toj listi je dosadašnji gradonačelnik Nihat Biševac, ispred ministra turizma i omladine Huseina Memića i pravnice Alme Šarenkapić.

Dvanaest predstavnika u novom sazivu Skupštine Novog Pazara imaće lista “Edin Đerlek gradonačelnik – Promjena je pobjeda” Stranke pravde i pomirenja. Osim njega, na listi se nalaze i lekar Edin Numanović i profesor Sead Redžović.

Dva odbornika manje imaće Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka koju je predvodio Sulejman Ugljanin. Pored njega, u vrhu liste su i specijalista neurologije Hanadi Hajdinović i stomatolog Adem Đerlek.

Koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke sa listom “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” imaće pet odbornika na čelu sa dosadašnjim zamenikom gradonačelnika Vladimirom Marinkovićem.

Jedno odborničko mesto pripalo je listi “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka” i Edinu Zećiroviću.

“U skladu sa članom 63. Zakona o lokalnim izborima Izborna komisija Grada Novog Pazara će kandidatima kojima je dodelila mandat izdati uverenja o izboru za odbornika Skupštine Grada Novog Pazara”, navodi se u Rešenju.

Protiv ovog Rešenja postoji mogućnost podnošenja prigovora GIK-u, u roku od 72 sata od objavljivanja.

Ko su novi odbornici Skupštine Novog Pazara pogledajte ovde.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime