20/05/2024
23.2 C
Novi Pazar

Većnici zadužili resore

Novoizabrani članovi Gradskog veća Novog Pazara zadužili su na današnjoj prvoj sednici tog izvršnog organa lokalne samouprave resore koji će biti pod njihovom ingerencijom.

Jedina članica Gradskog veća Denisa Curić, defektolog – logoped, biće zadužena za obrazovanje, kulturu, omladinu, sport i saradnju sa civilnim sektorom.

Oblast delovanja dvojice pravnika Aladina Melajca i Ensara Škrijelja biće zdravstvo i socijalna politika, odnosno, upravljanje infrastrukturnim projektima i javnom svojinom, turizam i međunarodna saradnja.

Resor arhitekte Aladina Zećirovića biće urbanizam, izgradnja i stanovanje, a Albina Šabotića koordinacija rada javnih preduzeća i organa Grada.

Preduzetnicima Latifu Đerleku i Tihomiru Ratkoviću pripali su resori razvoja preduzetništva i saradnje sa malim i srednjim preduzećima, odnosno, lokalni ekonomski razvoj i međuopštinska saradnja.

Ekonomisti Nikola Jolović biće zadužen za mesnu samoupravu, komunalne delatnosti i energetiku, a Nikola Milenković za zaštitu životne sredine, vanredne situacije i razvoj informatičkog društva.

Biografije svih članova Gradskog veća Novog Pazara pročitajte OVDE.

Na dnevnom redu prve sednice Gradskog veća bile su, između ostalog, odluke o sufinansiranje projekata socio-humanitarnih organizacija i taksi prevozu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime