29/04/2024
10 C
Novi Pazar

Medijski konkurs-Ništa novo u Novom Pazaru

Komisija za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru predložila je danas da od ukupno 39 miliona sa čak 32,2 miliona dinara podrži projekat Radio televizije Novi Pazar.

Komisija je nastavila i sa praksom da podrži četiri privatne produkcije u vlasništvu zaposlenih u istoj televiziji.

Tako će sa po 200. 000 dinara biti podržani projekti Lokal medija plan (novinarka Sajma Dražanin), K media star (novinarka Katarina Jovanović), Journalistic plan (novinar Zoran Maksimović) i Motrilja press (novinar Aleksandar Nićiforović).

Sto plus radiju je i na ovom konkursu odobreno “uobičajenih” 400.000 dinara, koliko se već godinama izdvaja kao podrška našem mediju.

Sledeći po visini podrške su Sandžak televizija i Emedija group kojima je namenjeno 1,3, odnosno 1,2 miliona dinara.

Portal A1 podržan je sa 900.000, dok je Freemediji odobreno 700.000 dinara.

Zanimljivo je da je sa nemalim iznosom (600.000 dinara) podržan projekat i organizacije civilnog društva (OCD) Akademska inicijativa “Forum l0”.

Među podržanim projektima je i izdavačko preduzeće El Kelimeh, kojem je odobreno 250.000 dinara.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) apelovalo je u ponedeljak na članove komisije u Novom Pazaru da sredstva raspodele srazmerno, poštujući zakonska pravila i omogućavajući medijski pluralizam.

U tom saopštenju NUNS je naveo da Televizija Novi Pazar dobija “nesrazmerno visoke sume novca” na medijskim konkursima i da to ugrožava medijski pluralizam u gradu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac za članove Komisije imenovao je Željka Dulanovića, ispred Udruženja medija i medijskih radnika, Ediba Honića kao predstavnika Udruženja novinara Srbije, Slobodana Đurića kojeg je kandidovalo Udruženje sportskih novinara Srbije, Muharema Mutabdžiju ispred Asocijacije nezavisnih lokalnih medija “Lokal press” i Vojkana Ristića kao nezavisnog stručnjaka.

Jedan od kandidata čija prijava za člana komisije nije prihvaćena tražio je poništavanje Rešenja o imenovanju Komisije za ocenu medijskih projekata.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime