29/04/2024
21.4 C
Novi Pazar

Kulturni centar će upravljati Motriljom, deo Bezistana ide pod zakup

Odbornici Skupštine Novog Pazara razmatraće na sledećoj sednici predlog da se kula Motrilja da na korišćenje Kulturnom centru, kao i da se deo Bezistana, izda pod zakup na 30 godina.

Predlogom odluke, obnovljena Motrilja površine 59 kvadrata, jedan od simbola Novog Pazara, daje se Kulturnom centru na korišćenje, bez novčane naknade i na neodređen period, dok ne zatreba Gradu.

Ta javna ustanova Motrilju može koristiti za potrebe realizacije kulturnih programa i manifestacija, ali je može i davati u zakup, uz prethodnu saglasnost osnivača.

Pred odbornicima će biti i predlog odluke o pokretanju postupka davanja u zakup dela Bezistana, ugostiteljskog objekta od 98 kvadrata, na južnoj tabiji Novopazarske tvrđave pod zakup, na 30 godina.

Cena zakupa i drugi uslovi biće naknadno određeni.

Na dnevnom redu se nalazi i predlog o razmeni nepokretnosti između Grada Novog Pazara i kompanije “Lipa” na osnovu kojeg bi u vlasništvo “Lipe” prešao parking iza hotela “Vrbak” (6,5 ari) i parcela ispod Osnovne škole “Vuk Karadžić” od 41 ara, a u svojinu Grada deo vlasništva “Lipe” (nešto manje od polovine) nad velikim parkingom između hotela “Vrbak” i Novopazarske tvrđave.

Sednica Skupštine Novog Pazara održaće se u sredu, 13. marta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime