29/04/2024
19.2 C
Novi Pazar

Imenovani novi direktori, Motrilja data KC Novi Pazar, Bezistan ide pod zakup

Skupština Novog Pazara imenovala je danas Berina Ljajića za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, Tarika Rupića Kancelarije za mlade, a Mirzeta Bektovića Centra za socijalni rad.

Ljajić (31) je pravnik. Pripravnički staž obavio je u advokatskoj kancelariji i Gradskom pravobranilaštvu Novog Pazara, gde je od 2021. godine zaposlen kao pomoćnik. Blizak je rođak osnivaču Sandžačke demokratske partije Rasimu Ljajiću.

Na čelu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta nasledio je Muja Šaćirovića.

Rupić (27) je završio sociologiju na Univerzitetu u Istanbulu, a poslednje dve i po godine bio je pomoćnik gradonačelnika Nihata Biševca zadužen za međunarodne odnose.

Rukovođenje Kancelarijom za mlade preuzeo je od Džemaludina Paučinca koji je na njenom čelu bio od samog osnivanja.

Bektović (38) je završio Ekonomiju na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Od 2010. godine radi u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu, a od 2015. je načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i obuke.

On je na mestu direktora Centra za socijalni rad nasledio Adnana Dizdarevića koji je otišao u penziju.

Odbornici SDA Sandžaka tražili su da se kandidature Ljajića, Rupića i Bektovića povuku sa dnevnog reda jer “ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za te funkcije” ili nije poštovana procedura prilikom njihovog imenovanja, dok je odbornik Građanskog pokreta Sandžaka Edin Zećirović kazao da je imenovanje Ljajića nepotizam.

Lokalni parlament dodelio je novi petogodišnji mandat zameniku Gradskog pravobranioca Almiru Lekoviću, dok je umesto Milice Vukićević, kojoj je mandat istekao, na tu funkciju psotavljen Ljubo Vasić.

Glasovima većine za Glavnog gradskog urbanistu imenovan je Elvir Hamidović, koji je na toj poziciji nasledio Safeta Nukovića. On je ostavku podneo u maju prošle godine.

Hamidović (59) je inženjer arhitekture, a funkciju Glavnog gradskog urbaniste Novog Pazara obavljao je i ranije, od 2015. do 2019. godine.

Skupština je usvojila odluku da se kula Motrilja da na korišćenje Kulturnom centru, bez novčane naknade i na neodređen period, dok ne zatreba Gradu.

Ta javna ustanova Motrilju može koristiti za potrebe realizacije kulturnih programa i manifestacija, ali je može i davati u zakup, uz prethodnu saglasnost osnivača.

Većina je odlučila i da pokrene postupak davanja u zakup dela Bezistana, ugostiteljskog objekta od 98 kvadrata, na južnoj tabiji Novopazarske tvrđave pod zakup, na 30 godina.

Cena zakupa i drugi uslovi biće naknadno određeni.

Lokalni parlament prihvatio je predlog o razmeni nepokretnosti između Grada Novog Pazara i kompanije “Lipa” na osnovu kojeg će u vlasništvo “Lipe” preći parking iza hotela “Vrbak” (6,5 ari) i parcela ispod Osnovne škole “Vuk Karadžić” od 41 ara, a u svojinu Grada deo vlasništva “Lipe” (nešto manje od polovine) nad velikim parkingom između hotela “Vrbak” i Novopazarske tvrđave.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime