06/07/2024
21.4 C
Novi Pazar

Četvrti Sarajevo Modest Fashion Festival pruža podršku Palestinkama

Sarajevo će od 7. do 14. avgusta biti domaćin četvrtog godišnjeg Sarajevo Modest Fashion Festivala ispred Aria Mall-a, koji će ove godine posebno istaknuti podršku Palestinkama. Dizajnerice iz Bosne i Hercegovine i regije okupit će se kako bi proslavile izdržljivost i borbu žena iz Palestine kroz modnu umjetnost.

IZVOR:TAKT

Festival će okupiti talentirane dizajnerice koje će predstaviti svoje kolekcije u duhu skromne mode. Kako stoji na sajtu bizbook.ba, glavni fokus ovogodišnjeg Sarajevo Modest Fashion Festivala je podizanje svijesti o genocidu koji se dešava u Gazi, pružajući posebnu podršku ženama iz Palestine.


Posjetioci će imati priliku da uživaju u raznolikosti modnih stilova koji slave skromnost i eleganciju, dok se istovremeno podstiče dijalog o važnim globalnim temama.


Pored revije dizajnerica iz regiona, na kojoj nas očekuju raznolike modne kreacije, SMFF će dodijeliti priznanja udruženju “Žene koje osnažuju”, čije djelovanje podiže svijest o genocidu u Gazi. Zatim, Festival će omogućiti posjetiteljima kupovinu ručno izrađenih odjevnih predmeta, modnih dodataka i drugih zanimljivih stvari, čime će podržati lokalne kreativce i poduzetnice.


O tome da se javlja sve veća zainteresiranost za skromnu i umjerenu modu govori i činjenica da se ovakav događaj održava i u Londonu.


“Prethodna tri izdanja SMFF-a su privukla veliku zainteresiranost kako dizajnerica tako i građana, stoga očekujemo još veću posjećenost ove godine. Festival je prilika da se podrži kreativnost, poduzetnice i da se uživa u jedinstvenim modnim kreacijama.” – naglašava organizatorica Sanela Merjem Muharemović.


Očekuje se da će ovogodišnje izdanje privući veliki broj posetilaca zahvaljujući svojoj angažovanoj tematici i kvalitetnom programu koji slavi modu i solidarnost.
Sve zainteresovane dizajenerice za modnu reviju kao i izlagači, mogu izvršiti prijavu učešća na SMFF slanjem maila na naskonceptudruzenje@gmail.com do 20.07.2024 godine.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime