20/09/2024
13.2 C
Novi Pazar

Komunalni inspektor: Desetak prijava za nepropisno odlaganje smeća u Tutinu

Tutinska komunalna inspekcija je u prvih šest meseci ove godine zbog nepropisnog odlaganja smeća protiv građana podnela desetak prijava, rekao je danas inspektor Safet Ašćerić.

On je u emisiji Zeleni minuti naveo da komunalna inspekcija svakodnevno preventivno deluje na terenu, te da se „svaka uočena divlja deponija po njihovom nalogu odmah uklanja i čisti“.

„Zahvaljujući dobroj saradnji sa komunalnim preduzećem i savesnim građanima svaka divlja deponija koja se pojavi se odmah uklanja i taj smo problem sveli na minimum“, rekao je Ašćerić.

Dodaje da je situacija sa odnošenjem smeća u Tutinu i mesnim zajednicama „trenutno zadovoljavajuća, ali da i dalje veliki problem predstavlja nedostatak mehanizacije i specijalizovanih vozila“.

Ašćerić ističe da iako se korito i kej reke Vidrenjak redovno održava, nesavesni prolaznici je svakodnevno zagađuju bacanjem smeća iz vozila, te da u jezero Gazivode velika količina otpada dolazi sa deponije u Rožajama.

Inspektor podseća da je tutinska opština jedna od najvećih po površini, te da je izuzetno bogata prirodnim dobrima koja se čuvaju „isključivo angažovanju ekoloških aktivista i udruženja“.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime