30/04/2024
10.1 C
Novi Pazar

Direktor YTB- a Abdulah Eren: Balkanska omladinska škola koju realizuje Svetionik postala brend u Novom Pazaru

Direktor YTB-a Eren izrazio je zadovoljstvo ogromnim interesovanjem učesnika, koje se povećava iz godine u godinu. On je kazao kako je uočio da je Balkanska omladinska škola pravi brend u Novom Pazaru i poželio uspjeh svim učesnicima.

Udruženje Svetionik iz Novog Pazara je i ove godine realizator projekta „Balkanska omladinska škola“ koji, u osam zemalja, finansira i podržava Direkcija za za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB).

Svečanošću koja je održana u Novom Pazaru, a kojoj je prisustvovalo i rukovodstvo Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB), predvođeno direktorom Abdullahom Erenom, ozvaničen je početak rada Balkanske omladinske škole.

Direktor YTB-a Eren izrazio je zadovoljstvo ogromnim interesovanjem učesnika, koje se povećava iz godine u godinu. On je kazao kako je uočio da je Balkanska omladinska škola pravi brend u Novom Pazaru i poželio uspjeh svim učesnicima.

Osnivač Udruženja Svetionik, Muhamed Demirović, rekao je kako projekat ima višestruki značaj za omladinu u Sandžaku i za njihovo usavršavanje. Smatra da projekat mlade usmjerava na pravi put i uči ih pravim vrjednostima.

Podršku ovom projektu kao i cjelokupnom radu Udruženja Svetionik ali i zahvalnost direktoru Erenu izkazali su u svom govoru i dr. Sulejman Ugljanin, osnivač Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić, predsjednica BNV i Nihat Biševac gradonačelnik Novog Pazara.

Projekat Balkanska omladinska škola koji je namijenjen mladima do 25 godina, predstavlja višemjesečnu obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka. Ovo je četvrti put da Udruženje Svetionik iz Novog Pazara projekat realizuje u Sandžaku. Tokom posljednje dvije godine Svetionik je od YTB-a, proglašavan i za najuspješnijeg organizatora Balkanske omladinske škole u svih osam država gdje se realizuje.

Cilj dolaska direktora YTB-a je, Abdulaha Erena i njegovih bliskih saradnika u Novi Pazar je otvaranje Balkanske omladinske škole, u okviru dvodnevne posjete, delegacija iz Turske je također zvanično posjetila predsjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasminu Curić, gradonačelnika Nihata Biševca, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (IZS) i Asocijaciju maturanata Turske ASMAT.

Foto: Udruženje Svetionik

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime