28/03/2024
10.7 C
Novi Pazar

JSP produkcija tvrdi da pevačica Svetlana Ražnatović želi da spreči emitovanje emisije o sebi

IZVOR:Beta

Produkcijska kuća JSP, koja je proizvela serijal “Junaci doba zlog” koji se emituje na N1 televiziji, saopštila je danas da je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović preko advokata pokušala da spreči emitovanje emisije u kojoj su tema njen lik i delo i da je, u suprotnom, zapretila sudskim postupcima.

“Kao razlozi, navodi se da su dosadašnji junaci serijala prikazani ‘u negativnom kontekstu’ – ‘kao zli, što svedoči i muzička numera u serijalu’. Navedeno je da ona nije političar ‘već estradna umetnica iza koje stoji višedecenijska karijera i obožavatelji iz regiona’, te da je Svetlana Ceca Ražnatović ‘zaštitila žig, lik i delo, te se ništa u vezi s njenim likom, delom i stvaralaštvom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti'”, navodi se u saopštenju.

Ta produkcija kuća je navela da se autorski tim koji je radio na epizodi bavio samo onim što Ražnatović nije zaštitila.

“Bavimo se činjenicom da je djuskala po estradnim binama i snimala preskupe spotove, dok su dobrovoljci paravojne jedinice kojom je komandovao njen suprug vršili ratne zločine. Bavimo se činjenicom da je bila verna druga Milorada Ulemeka Legije, Dušana Duće Spasojevića i Mileta Kuma Lukovića, od kojih su neki od nje tražili alibi, a ona pristala, da posvedoči da su u danu atentata na premijera Zorana Djindjića logističari ubistva boravili u njenoj vili. Bavimo se činjenicom da je aktivno učestvovala u fudbalskim mahinacijama i preprodajama fudbalera, zbog čega je pravosnažno osudjena”, navodi se.

Takodje se dodaje da se ekipa bavila time da su moć i uticaj Svetlane Ražnatović nešto što ne izvire samo iz onoga što radi već i iz moći i uticaja onih sa kojima je radila.

“Bavimo se, konačno, činjenicom da se supruga paravojnika sa haške optužnice, i sama sa kriminalnom prošlošću, i posle svega, oseća toliko moćnom da niko nikad nije smeo ili hteo da snimi film ili emisiju o neestradnom životu ove estradne umetnice. Sve da je udovica Ražnatović, poput ‘žiga, lika i dela’, zaštitila pravo da o ovim stvarima isključivo ona ima ovlašćenje da govori ili tačnije ne govori, naša je obaveza, koliko i želja, da pokažemo i drugu stranu medalje osobe koja ima poražavajuće veliki uticaj na javnost”, navodi ta produkcija.

Dodaje se da će emisija ipak biti emitovana u zakazanom terminu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime