26/04/2024
3.1 C
Novi Pazar

Objavljen datum održavanja konstitutivne sjednice nacionalnog savjeta bošnjačke nacionalne manjine

Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, donio je odluku da se konstitutivna sjednica novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) održi u ponedjeljak, 12. decembra sa početkom u 10 sati, saznaje takt.info.

Na osnovu odluke koja je donijeta danas ovo Ministarstvo je uputilo i poziv vijećnicima koji su izabrani na posljednjim izborima da prisustvuju sjednici.

Za sjednicu je predložen dnevni red: izbor radnog predsjedništva, potvrđivanje mandata nacioanlnog vijeća i razno.

Ministar Žigmanov je ukazao i da nakon utvrđivanja mandata i završeta konstitutivne sjednice, ovaj nacionalni savjet može nastaviti svoj dosadašnji rad i tako početi svoju prvu sjednicu.

Izabranim vijećnicima je, kako se navodi, dostavljen Privremeni poslovnik o radu na konstitutivnoj sjednici nacionalnog vijeća.


Podsjećamo, izbori za nacionalne savjete nacionalnih manjina održali su se 13. novembra, a za Bošnjačko nacionalno vijeće izašlo je 5 lista. “Sandžačka demokratske partija -Husein Memić“ i “Jedinstveno za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković” su osvojile po 12 mandata, lista „Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” 10 i lista “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” jednog vijećnika.
Bošnjačko nacionalno vijeće broji ukupno 35 mjesta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime