27/04/2024
6.5 C
Novi Pazar

Lidl daje 1.000 evra za sprovođenje jednodnevnih akcija čišćenja u Srbiji

Kompanija Lidl Srbija pozvala je danas zainteresovane organizacije da se prijave na konkurs za finansijsku podršku u iznosu od 1.000 evra za sprovođenje jednodnevnih akcija čišćenja u Srbiji.

IZVOR:Beta

Kako je saopštila kompanija, projekat ima za cilj da promoviše i podrži građane u preuzimanju inicijative za čistijim okruženjem i prirodom u kojoj žive.

Organizacije koje su zainteresovane, treba da pošalju svoj predlog akcije do 20. marta na mejl odgovornost@lidl.rs, a prijava se vrši slanjem formulara koji se nalazi na sajtu kompanije i u koji se unose podaci o nazivu organizacije, broju učesnika, načinu zbrinjavanja otpada, mestu i datumu sprovođenja akcije, kao i o samom karakteru akcije.

Lidl će partnerske organizacije birati na način da se obezbedi ravnomerna geografska rasprostranjenost lokacija za čišćenje, a fokus će biti na predloženom načinu zbrinjavanja prikupljenog otpada nakon akcija.

Organizovane akcije čišćenja koje kompanija odluči da podrži treba da budu sprovedene od 1. aprila do 24. maja, a novac upotrebljen za kupovinu neophodne opreme, majice i slično.

“Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspešnog projekta sa preko 600 učesnika, koji je rezultovao uklanjanjem 14 tona otpada iz prirode, u novom talasu nadamo se još boljem rezultatu. Ovde se naše aktivnosti ne zaustavljaju, posebno smo fokusirani na sve što možemo da uradimo u pogledu odgovornije ambalaže, pa smanjujemo količinu upotrebljenih sirovina za pakovanja, ponovo koristimo iste sirovine ili prelazimo na opcije pogodnije za prirodu”, rekla je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Martina Petrović.

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), je jedan od trgovinskih lanaca u Nemačkoj i drugim zemljama u Evropi i svetu.

Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 12.000 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018.

Trenutno ima 65 prodavnica u 37 gradova širom zemlje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime