28/04/2024
16.4 C
Novi Pazar

Milatović o Srebrenici: Ovo stradanje je svedočanstvo beščašća

Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, svojim odlukama, dali su krivično-pravni odgovor u odnosu na genocid u Srebrenici, a svima nama ostaje i ljudska dužnost da odlučno osudimo bilo kakve pokušaje relativizacije, poručio je predsednik Crne Gore Jakov Milatović u video obraćanju povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

IZVOR:Beta

Milatović je istakao da mu je žao što zbog predstavljanja Crne Gore na NATO samitu nije u mogućnosti da danas, 11. jula, poseti Memorijalni centar u Potočarima i pokloni se “senima nedužnih srebreničkih stradalnika”.

“Svakako, to ću kao predsednik Crne Gore sa osobitim osećajem pijeteta učiniti prvom narednom prilikom”, poručio je Milatović.

Ovih dana se, navodi, obeležava 28 godina od genocida u Srebrenici.

“U jednom od najvećih zločina na prostoru Evrope nakon Drugog svetskog rata, u Srebrenici su ubijeni ljudi, zbog drugačijeg imena, nacionalne i verske pripadnosti. Ovo stradanje je svedočanstvo beščašća, ali i opomena generacijama koje dolaze da se takva strahota više nikada ne sme ponoviti”, istakao je Milatović.

Smatra da je “beskompromisno suočavanje sa svim tragičnim događajima iz prošlosti, uz jasno adresiranje odgovornosti, od ključnog značaja za izgradnju međunacionalnih i međuverskih odnosa na ovim prostorima”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime